Overslaan en naar de inhoud gaan

Arbeidsmarkt

Talentenregio managet talent en stimuleert ontwikkeling en werkplezier. Om dit te kunnen realiseren, zetten wij arbeidsmarktcommunicatie in. Wij houden ons bezig met de ondersteuning bij directe werving, employer branding en employee Relationship Management. 

Binnen Talentenregio bestaat een interne vacaturemarkt, waarbij interne kandidaten voorrang hebben bij gelijke geschiktheid tussen interne en externe kandidaten. Vacatures worden zoveel mogelijk tussen de Talentenregio-organisaties opgevuld. Talentenregio moedigt alle organisaties aan om eerst zoveel mogelijk intern te werven. Via onze website kun je ook reageren op tijdelijke vacatures en klussen voor detacheringen en ervaringsplaatsen binnen de regio.

Talentenregio huurt in is een inhuurdesk van Talentenregio en is het digitale platform voor het inhuren van tijdelijke arbeidskrachten. Specifieke aanvragen worden opengesteld voor bedrijven die personeel verhuren of detacheren én voor zzp'ers. Op de inhuurdesk komen vraag en aanbod laagdrempelig bij elkaar en is er ruimte voor een zeer brede marktwerking.

Sinds 2021 heeft Talentenregio een mobiliteitstafel. Hiermee willen we P&O’ers binnen de regio en externe partijen bij elkaar brengen om te voorzien in arbeidsmobiliteit binnen én buiten de Talentenregio-organisaties. Wij zetten onze kennis en ervaring ook in om Talentenregio-organisaties te helpen en ondersteunen bij het invullen van moeilijk vervulbare vacatures. Daarom werken wij ook aan het opzetten van een makelaar/schakelaar rol voor moeilijk vervulbare vacatures.